2022-05-19 13:17:48• hírek • Bede Emőke

Alaposan megleckéztette a szemetelő doktornőt a polgármester

A község kultúrotthona
A község kultúrotthona

Egy Olt megyei polgármester megelégelte a szemetelők ellen folytatott szélmalomharcot és drasztikusabb megoldások után nyúlt: a község egyik háziorvosának udvarára például markológéppel borította vissza a közterületre lerakott hulladékot – tudósítja az Observator.

A háziorvosként dolgozó nő kitakarította az udvarát, majd az így keletkezett szemetet  nemes egyszerűséggel a kapun kívülre, az út mellé pakolta le, illetve az árokban végezte a pálinkafőzés után visszamaradt cefre is. Giuvărăști első számú elöljárója e szemtelenségen feldühödve a helyszínre küldött egy markológépet, mely összeszedte, majd a nő udvarára visszaborította a hulladékot.


Az Olt megyei község egyébként Szent Konstantin és Heléna ünnepére készül, melynek fő helyszíne a település központja lesz. Annak érdekében, hogy a falu illő módon felkészüljön az eseményre, a polgármester ellenőrző körútra küldte az alkalmazottakat, s ezen ellenőrzés során fedezték fel a doktornő által kidobott szemetet és cefrét is. A szóban forgó nő egyébként ironikus módon a Kultúra nevű utcában lakik, alig néhány méterre a művelődési háztól és a tanintézményektől, ennek ellenére nem ez volt az első alkalom, hogy a hulladékgyűjtő konténer helyett máshová rakta le a szemetét.


„Nem tudom, mi a baja a hölgynek, de folyamatosan ezt csinálja. Én magam értem tetten annak idején, amikor valakivel egy zsák szemetet vitetett át egy szomszédos telekre” – mondta el a polgármester, aki a mostani eset láttán elhatározta, hogy alaposan móresre tanítja a hölgyeményt, döntésével pedig a község lakói is egyetértettek. Az elöljáró azt ígérte, ha a háziorvos továbbra sem változtat hozzáállásán, legközelebb a rendőrséget is bevonja az ügybe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: